Home Cariere BestJobs: Companiile care au atras cei mai mulți aplicanți în ianuarie

BestJobs: Companiile care au atras cei mai mulți aplicanți în ianuarie

1004
0
SHARE

Enel, Alpha Bank, Allianz Technology, A&D Pharma și Pepco Retail sunt companiile care au primit cele mai multe aplicări la joburi pe platforma de recrutare BestJobs. Iar, pentru trei luni la rând, Enel este angajatorul care a atras cei mai mulţi candidaţi.

Așadar, topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna ianuarie de către Enel (cu peste 7.000 aplicanţi), Alpha Bank România (peste 3.000 aplicanţi), Allianz Technology (peste 3.300 aplicanţi), A&D Pharma (peste 2.400 aplicanţi) şi Pepco Retail (peste 2.200 aplicanţi). Enel este angajatorul care a atras cei mai mulţi candidaţi de pe Bestjobs şi conduce inclusiv clasamentul în ceea ce priveşte aplicările directe ale candidaţilor, direct pe pagina de profil a companiei.

Per total, aproape 100.000 de români şi-au căutat joburi, în luna ianuarie, pe platforma de recrutare BestJobs, aplicând în medie la şase posturi disponibile în sistem.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care au aplicat la joburi în luna ianuarie au o experienţă de peste 5 ani de zile (51%) şi au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (34,4%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21,7%). Prin comparaţie, cei sub 25 de ani au fost mai puţin interesaţi de un nou job la început de an, însă se observă o creştere uşoară comparativ cu ultima lună din 2020.

Potrivit sursei citate, şi în luna ianuarie a acestui an femeile conduc clasamentul, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (54,8%) dintre aplicările la joburi.

“Dinamica pieţei muncii a fost vizibilă cu precădere în Bucureşti şi Ilfov, unde au fost înregistrate aproape 300.000 de aplicări, urmate de judeţe precum Timiş (aproape 100.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu peste 47.000 de aplicări), Braşov şi Iaşi (cu circa 40.000 de aplicări fiecare). În ansamblu, candidaţii au căutat joburi în special în domenii precum financiar contabil, inginerie, transporturi, IT&C şi medical & pharma”, se arată în analiza BestJobs.

Joburile remote, care au putut fi desfăşurate de acasă (work from home), continuă să fie la mare căutare şi în acest an. Astfel, în luna ianuarie s-au înregistrat aproape 60.000 de căutări de job-uri remote şi au fost peste 25.000 de candidaţi care au aplicat la astfel de job-uri, disponibile pe platformă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here