Home Societate Vâlcea – Proiect de 3,3 milioane euro pentru prima clădire nouă de...

Vâlcea – Proiect de 3,3 milioane euro pentru prima clădire nouă de spital din ultimii 30 de ani

268
0
SHARE

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Vâlcea şi ai firmei contractate pentru realizarea investiţiei de 3,3 milioane euro în noua clădire a ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea au deschis în mod oficial, astăzi, 27 aprilie, lucrările de şantier la acest obiectiv.

Nu înţeleg de ce până acum nu ni s-au alocat bani europeni pentru construirea unor noi spitale, ci doar fonduri nerambursabile pentru modernizarea celor existente. Totuşi, iată că vorbim acum de ridicarea unei clădiri noi care să deservească Spitalul Judeţean Vâlcea. Este un proiect ambiţios cu o finanţare nerambursabilă de 3,3 milioane euro în care sunt cuprinse lucrările de reabilitare la vechea clădirea a ambulatoriului de specialitate al spitalului, dotarea acestei secţii cu paratură, dar şi construirea unei noi clădiri de la zero şi dotarea cabinetelor de tratament.

Este prima clădire nouă de spital care se construieşte în Vâlcea după mai bine de 30 de ani”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Modernizarea unităţilor spitaliceşti din subordine rămâne o axă prioritară de investiţii a administraţiei judeţene, în acest moment fiind prinse în finanţare reabilitarea Spitalului de Obstretică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, precum şi construirea unui spital modular COVID în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din localitatea Mihăeşti.

Conform proiectului tehnic, noua clădirea a ambulatoriului de la Spitalul Judeţean va avea o amprentă la sol de 486 mp, subsol, parter +2etaje şi va fi legată de corpul vechi printr+o pasarelă metalică acoperită.

Lucrările vor fi executate de companiile Isiride Energz SRL şi ElectroVâlcea SRL, ambele intrate în asociere, cu prima dintre ele menţionată ca lider al asocierii. Termenul de execuţie este de 21 de luni, clădirea urmând să fie predată în cursul lunii ianuarie 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here