Home Companii Revenirea la birou aduce o nouă problemă. Jumătate din angajaţi vor vaccinare...

Revenirea la birou aduce o nouă problemă. Jumătate din angajaţi vor vaccinare obligatorie – sondaj BestJobs

884
0
SHARE

Odată cu relaxarea treptată a măsurilor restrictive aduse de pandemie, numărul angajaţilor care revin în clădirile de birouri va creşte semnificativ.

Însă, acest lucru ridică o nouă problemă privind siguranţa lor, în contextul în care nu toţi cei rechemaţi la locul de muncă vor fi vaccinaţi. Un recent sondaj BestJobs indică faptul că aproape jumătate din angajaţii companiilor ar prefera ca vaccinarea să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă şi cât mai confortabil în preajma colegilor lor.

1.026 de respondenţi au participat la acest sondaj, iar 48% dintre aceştia preferă varianta vaccinării obligatorii. 57% dintre angajați au declarat că s-ar simți mai în siguranță dacă ar ști că toți colegii sunt vaccinați, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înșiși vaccinați, mai arată sondajul BestJobs. 33% declară că nu cred în vaccin.

Îngrijorări diverse

În acelaşi timp, anagajaţii români au şi alte motive de îngrijorare.

Cea mai mare este legată de respectarea regulilor de distanțare și a regulilor de igienizare și dezinfecție a spațiilor (38%).

Pentru a se simți mai în siguranță în cazul întoarcerii la birou, angajații consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curățenie și dezinfecție mai stricte (21%) și să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%). În proporții mai mici, angajaților le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiți să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) și să fie informați în permanență despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Dacă totuși li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenți se arată preocupați și de sistemul de ventilație al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere. Un alt motiv pentru care angajații cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecție și dezinfectare (21%).

Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticență de doar 14% dintre respondenți și chiar mai puțini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Context profesional nou?

Contextul pandemiei a adus provocări pe toate planurile, dar mai ales pe cel profesional. Pe lângă riscul de a se infecta cu virusul COVID-19, angajații se tem cel mai tare că nu își pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiți să muncească mai mult pentru același salariu (21%) sau că își vor pierde locul de muncă (15%).Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here