Home Stiri Home Page Show inedit de calibru mondial. Beth Hart, 5 concerte în 10 zile...

Show inedit de calibru mondial. Beth Hart, 5 concerte în 10 zile pe scena de la Brezoi

2598
0
SHARE

Vâlcea dă lovitura încă odată pe plan artistic, chiar dacă Festivalul „Open Air Blues Brezoi” nu poate fi organizat în acest an. În schimb, celebra solistă americană de blues  Beth Hart, una dintre cele mai vibrante voci ale blues-ului ultimilor două decenii, a anunțat un tur de forță de cinci concerte pe aceeași scenă unde a cântat ultima dată în România: la Brezoi, Vâlcea.

Intitulat „high five România – Summer Camp Brezoi” evenimentul  este unicat atât pentru un artist de talie mondială, cât și pentru organizatori. „Concertele se vor derula pe o perioadă de aproximativ 2 săptămâni. Nu este vorba de carantinarea echipei și a lui Beth, s-au vaccinat toți, ci de o găselniță a noastră cu care am reușit să îi convingem echipa managerială să vină în România.

Ei erau pregătiți să pornească un turneu mai lung în State, dar acolo s-au amânat iarăși concertele pentru anul viitor. Am profitat de ocazie și am împins ideea asta, care la început a părut ușor nebunească. Adică, nu știu dacă vezi 5 concerte consecutive Beth Hart în toată Europa de Est, d-apoi pe aceeași scenă, în Brezoi!”, explică Mihai Mugescu, organizatorul evenimentului.

Acces pentru 2.000 de spectatori pe seară

Accesul va fi limitat la doar 2.000 de spectatori în fiecare seară de concerte, deși există speranțe ca cifra legal acceptată să crească  la 5.000 de persoane per show. „Noi încercăm să mergem pe măsuri de siguranță stricte. În fața scenei va fi o adevărată terasă, cu loc pentru toți cei veniți la show, astfel încât să nu avem îmbulzeală. Dacă nu apar certificatele electronice până atunci, vom aplica metoda clasică: dovada de vaccinare și buletinul persoanei. Avem evenimente rock, folck și jazz cu artiști autohtoni care încep încă din această lună și vom merge clar pe o verificare strictă a persoanelor care vin la concerte”, mai spune Mugescu.

Oaspete pentru 3 săptămâni

Beth Hart și echipa sa vor poposi în Vâlcea pentru trei săptămâni, timp de 7 zile urmând să facă repetiții la o sală din municipiul Râmnicu Vâlcea. Programul său din zilele libere nu este cunoscut deocamdată. Oricum, în 2019, în timpul celei de-a III-a ediții a Festivalului „Open Air Blues Brezoi”, artista a poposit 4 zile în județ, perioadă în care a vizitat atelierele de ceramică de la Horezu, Conacul lui Maldăr și alte câteva obiective turistice din zonă. De acestă dată însă, Beth Hart ar putea explora mai mult din România, Brezoiul aflându-se la o aruncătură de băț de Sibiu.

Startul evenimentului unic  va fi dat în seara de 12 august, restul celorlalte 4 reprezentații fiind programate pe  14, 18, 20 și 22 august.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here