Home Societate Primul caz  COVID în variantă Delta dă alarma în rândul autorităților vâlcene

Primul caz  COVID în variantă Delta dă alarma în rândul autorităților vâlcene

51
0
SHARE

Vâlcea are primul caz SARS-CoV-2, varianta Delta, iar acest incident a stârnit deja reacţii prompte ale autorităţilor judeţene. „Ca urmare a primirii rezultatelor pentru identificarea SARS-CoV-2 varianta Delta în cazul a 2 persoane identificate cu SARS-CoV-2 facem precizarea că una dintre probe a fost confirmată cu varianta menţionată mai sus. Persoana confirmată  are în prezent o stare bună de sănătate,” a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.

Managerii de spital, convocaţi în şedinţă

Managerii a trei spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean au fost deja convocaţi într-o şedinţă în care s-a analizat impactul pe care un val patru al pandemiei ar urma să îl aibă asupra sistemului de sănătate din Vâlcea. „Subiectul discuției l-a reprezentat planul de măsuri pe care aceștia îl au în vedere, în scopul diminuării eventualului impact asupra sănătății populației, la nivelul județului Vâlcea. Managerii au dat asigurări că spitalele sunt pregătite pentru o eventuală recidivă a acestei pandemii și că nu există, la acest moment, motive de îngrijorare”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

În momentul de faţă, două focare COVID-19 au fost identificate în Vâlcea, unul într-o firmă, iar celălalt în rândul personalului dintr-o instituţie publică.

49 de cazuri ale virusului în variantă Delta au fost raportate la nivelul României în ultimele 7 zile. Conform experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, varianta Delta a coronavirusului se transmite mult mai rapid şi are un impact semnificativ mai mare asupra persoanelor tinere şi copiilor faţă de tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here