Home Societate Dovada că se poate! Vâlcea primește trei roboți de dezinfecție pentru spitalele...

Dovada că se poate! Vâlcea primește trei roboți de dezinfecție pentru spitalele COVID

632
0
SHARE

Trei roboți de dezinfecție, controlați de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile, intră în dotarea a tot atâtea spitale din județul Vâlcea, ca urmare a donației făcute de Comisia Europeană.

Executivul european a donat 200 de astfel de dispozitive autonome țărilor membre, România beneficiind de 15 roboți, dintre care trei au intrat în posesia spitalelor vâlcene după cum urmează:

  • 1 la Spitalul Județean de Urgență
  • 1 la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăești
  • 1 la Spitalul orășenesc Horezu (spital Covid).

Dotați cu lămpi UVC, roboții pot fi acționați de la distanță pentru dezinfecția secțiilor din spitale, fiind comandați de la distanță prin intermediul unei tablete. ”Sunt dispozitive care ne ajută să protejăm personalul din linia întâi. În spațiile contaminate intră mai întâi robotul, iar după dezinfecție poate intra și personalul”, a explicat managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran.

” Costul unui robot este de cca 60.000 euro, echipamentele fiind donate de Comisia Europeană ca parte a efortului de combatere a pandemiei COVID-19. În județul nostru au ajuns 3 din cei 15 roboți, livrați de Comisia Europeană pentru spitalele din România.

Roboții cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri de îmbolnăvire. Aceștia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute și sunt operați de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile”, completează Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Instituția pe care o conduce a fost responsabilă de întocmirea documentației pentru solicitarea dispozitivelor inteligente donate de CE, iar recepția a 3 din cei 15 roboți de ultimă generație alocați României este considerată un adevărat succes al administrației județene.

Mai multe detalii în înregistrarea video de mai jos:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here