Home Destinatii Punct de debut pentru cel mai nou festival din Vâlcea – „Fii...

Punct de debut pentru cel mai nou festival din Vâlcea – „Fii cool la Cule”

343
0
SHARE

Măldărești, comuna limitrofă orașului Horezu va găzdui prima ediție a celui mai nou festival de muzică din Vâlcea, „Fii cool la Cule”. Locația, Complexul Muzeal Măldărești, compus din culele Duca și Greceanu, se arată perfectă pentru un eveniment inedit care combină muzica lăutărească cu cea medievală și noile tendințe pop-folk. „Este un festival inedit, cu muzică bună, bucate alese, într-un loc frumos și încărcat de istorie: lângă Culele Duca și Greceanu! Avem trei zile de spectacol muzical: Taraful de la Vărbilău, Constantin Gaciu, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Andreea Bălan și Nicole Cherry”, a precizat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Instituția pe care o conduce deține clădirile de patrimoniu cunoscute sub numele de cule, iar inițiativa organizării unui festival cu intrare liberă are menirea de a reda viața culturală în jurul acestor obiective de o importanță istorică deosebită.

Punctul nevralgic, lipsa infrastructurii turistice

Festivalul, deși anunțat pe ultima sură de metri, a atras atenția publicului din Craiova, Sibiu sau București. Mixul cultural al celor trei zile de spectacole a stârnit interesului publicului, dar una dintre probleme rămâne infrastructura de turism din zonă. „Am încercat să vedem dacă putem direcționa publicul către Conacul lui Maldăr, o altă clădire emblematică a zonei, transformată acum în pensiune, dar sunt ocupați pe tot sezonul de vară. Altă unitate de cazare din comună este plină, la fel, până după mijlocul lui august,” explică primarul Ion Bociog.

Variante accesibile rămân cele trei hoteluri din Horezu, pensiunile din Vaideeni, dar și spațiile de cazare din comuna Costești: pensiuni, Hanul Brâncovenesc și Brâncoveanu Glamping.

Zona începe să revină în circuitul turistic, grație atracțiilor multiple pe care un vizitator le poate găsi aici: Mănăstirea Hurezi, atelierele ceramiștilor din Horezu, Parcul Național Buila-Vânturarița, Muzeul Trovanților din Costești, Cheile Bistriței etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here