Home Companii Românii cer beneficii diverse pentru a accepta să revină la birou: gustări...

Românii cer beneficii diverse pentru a accepta să revină la birou: gustări gratis, spaţii verzi, loc pentru animalul de companie

344
0
SHARE

Sistemele de muncă remote sau hibrid sunt printre cele preferate de mai bine de jumătate din angajaţii români care au aceste opţiuni la dispoziţie, arată un recent sondaj BestJobs. În prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv remote, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou. Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă.

Gustări gratuite, cafea la discreţie şi birou separat

Ce pretenţii au cei care ar accepta să lucreze full-time de la birou Ei bine, acestea sunt total diferite faţă de ceea ce oferă în prezent angajatorii din România: bonuri de masă, cursuri de specialitate şi abonamente sau asigurări private de sănătate. Pe lista beneficiilor „altfel” care ar face mersul la birou mai atractiv se numără mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând acces nelimitat la fructe şi cafea de specialitate (21%). Totodată, 13% au declarat ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job, mai arată sondajul BestJobs.

Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influenţat cel mai mult felul în care angajaţii se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă şi asigurările de sănătate, candidaţii, mai ales cei obişnuiţi cu lucrul de acasă, vor să regăsească şi în spaţiul de lucru facilităţile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorinţe lucruri ca acces la fructe şi cafea de specialitate, mâncare şi gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiţi acum să devină tot mai creativi privind beneficiile pe care le acordă pentru a-şi ţine echipele fericite la birou”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Satisfacţie limitată

Facilităţile extra de care se bucură angajaţii români în prezent nu ating un procent foarte mare de beneficiari. Mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură însă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%). 6 din 10 angajaţi spun că şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil. Pe de altă parte, câteva din companiile care recrutează prin intermediul platformei online au început să adauge noi beneficii pentru angajaţi, cum ar fi bonusurile de performanţă sau pentru vacanţă, programele de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafea la birou, program flexibil, decontare a transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here