9 şi 10 septembrie sunt datele care nu ar trebui să lipsească din calendarul oricărui iubitor de muzică rock. După 25 de ani de la ultima ediţie Constelaţii Rock, festivalul renaşte cu un eveniment de gală menit să facă legătura între trecut şi perioada contemporană. Pe scenă vor urca nume precum Antract, Gothic, Bucium, Cargo, Coma, Civic Rebels, Overlord sau Trans-Express, iar intrarea va fi liberă.
Gală remember anul acesta, festival din 2023
Anul acesta, organizatorii – Asociaţia Constelaţii Rock şi Primăria Râmnicu Vâlcea- au pus în scenă un show menit să readucă în memoria publicului un festival rock legendar. De anul viitor însă, manifestarea va reveni la forma clasică a festival-concurs destinat trupelor debutante din rockul autohton şi nu numai.
„Show-ul din acest an înseamnă o readucere în actualitate a acestui festival. De aceea a fost conceput sub formă de gală, iar intrarea va fi liberă. Avem o capacitate maximă de 4000 de locuri la Arenele Traian şi sperăm ca evenimentul să umple tribunele. În cazul Festivalului ‘We Love Music’, am constatat că 90% din bilete au fost achiziţionate de persoane din afara judeţului. Sperăm ca trendul acesta să se menţină şi la Gala Constelaţii Rock”, spune viceprimarul Andrei Gheorghiu.
Amintiri de neşters
„Mă leagă multe amintiri nestemate de edițiile 1986, 1987, 1988 și 1989, an în care am susținut ultima dată un recital pe scena festivalului. Pe acea scena i-am văzut și cunoscut pe Celelalte Cuvinte, Trans Express, Conexiuni, Holograf, Sfinx, Asterisc, Rond, Polifon, Rogvaiv, Municipal, Iris, Metropol, Sens, Autostop, Riff, Lotus, Quartz, Hazard, Podium și multe alte nume care nu îmi vin acum în minte.
Scena festivalului Constelații Rock era locul unde aveai șansa să te exprimi muzical și oportunitatea de a te face cunoscut la nivel național dacă ajungeai să cânți în partea de recitaluri a festivalului”, rememorează Bobiţă Cătuşanu, liderul trupei vâlcene Antract.
După 1989, festivalul a mai avut doar 3 ediţii, în 1994,1996 şi 1997, lipsindu-i totuşi aerul de „fruct interzis” de care se bucura la finalul epocii comuniste din România.