Home Societate Două spitale vâlcene pun siguranța pacienților pe primul loc. Investiții de peste...

Două spitale vâlcene pun siguranța pacienților pe primul loc. Investiții de peste 4 milioane euro

287
0
SHARE

Fonduri de 4,2 milioane euro vor fi alocate pentru două spitale din județul Vâlcea în vederea creșterii siguranței pacienților. Unitățile spitalicești incluse în aceste proiecte sunt Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăești și Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. La Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu vor fi instalate: 2 sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală; 2 sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen;      2 instalații de producere și distribuție fluide medicale, respectiv oxigen și vacuum; 2 sisteme informatice pentru monitorizarea și gestiunea fluidelor medicale în spital și va fi reabilitată rețeaua de alimentare cu energie electrică în toate saloanele în care sunt prevăzute rampe de distribuție oxigen și vaccum medical.

Unitatea medicală etalon a județului va beneficia, de asemenea, de lucrări de reabilitare a rețelei de alimentare cu energie electrică, precum și de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală; sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii; sisteme de supraveghere video (sistem TVCI).

” Acest proiect ne va scuti de emoții și de griji atunci când vorbim asigurarea semnalizării și avertizării asupra izbucnirii unui incendiu în timp util intervenției”, a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, autoritate în subordinea căreia funcționează cele două spitale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here