Home Societate Peste 1500 de experți în securitate cibernetică vin la București. Vezi căror...

Peste 1500 de experți în securitate cibernetică vin la București. Vezi căror provocări trebuie să răspundă

258
0
SHARE

DefCamp, comferința regională de cybersecurity se va desfășura anul acesta la București, între 10 și 11 noiembrie. Evenimentul se va bucura de prezența a peste 1500 de specialiști în securitate cibernetică, iar publicul este asteptat  în număr mare, aceasta fiind și prima ediție în format fizic, după doi ani de pandemie.

Infractorii cibernetici, tot mai agili

În ultimii ani, companiile s-au concentrat foarte mult pe adoptarea rapidă a digitalizării, care să le permită să-și continue activitatea și în format de muncă de la distanță, ca efect al pandemiei. Acest fenomen a deschis ușa infractorilor cibernetici care și-au lansat atacurile mai ușor având în vedere numărul crescut de vulnerabilități la nivelul infrastructurilor companiilor. În plus, evenimentele geopolitice recente au pus și ele presiune pe capabilitățile companiilor de a se apăra în fața atacurilor cibernetice. Metodele de atac devin mai sofisticate, iar nevoia de soluții și strategii de securitate se amplifică. La DefCamp va fi mediul propice pentru a discuta despre provocările actuale din domeniul securității cibernetice, iar specialiștii prezenți pe scenă vor aborda teme precum securitatea infrastructurilor critice, construirea unei strategii de securitate la nivelul unei companii și managementul incidentelor, ransomware, malware, amenințările de urmărire a dispozitivelor în rețelele 5G și nu numai.


„Securitatea cibernetică este fără doar și poate cea mai mare provocare a erei digitale. Din acest motiv, companiile, indiferent de numărul de angajați sau de domeniul de activitate, trebuie să prioritizeze soluțiile de apărare pentru afacerile lor. Cei doi ani de pandemie au accentuat nevoia de digitalizare, care a venit atât cu oportunități de dezvoltare, cât și cu riscuri pentru utilizatori și pentru companiile cu un nivel scăzut de securitate. În plus, conflictul din Ucraina a expus vulnerabilitățile tehnologice din spatele unor mari companii, iar împreună cu dezinformarea online a crescut sentimentul de neîncredere privind siguranța stocării datelor personale pe internet”, a declarat Andrei Avădănei (foto), fondatorul DefCamp.

Încă de la prima ediție, organizată în 2011, DefCamp aduce împreună comunitatea de experți în securitate din regiune pentru a prezenta soluții actuale pentru o protecție eficientă și de durată în fața infractorilor cibernetici tot mai agili.

(Sursa foto: DefCamp)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here