Home Companii Achiziție așteptată pentru Symmetrica. Compania a preluat fabrica Somaco Holding din Vrancea

Achiziție așteptată pentru Symmetrica. Compania a preluat fabrica Somaco Holding din Vrancea

297
0
SHARE

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton cu opt unități de producție proprii, a achiziționat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărășești. Aceasta este poziționată în vecinătatea unității de producție pe care Symmetrica deja o deține. Odată cu acest pas, compania se va extinde cu mai multe linii de producție pe o suprafață totală de aproximativ 300.000 mp.  

Diversificarea producției

Odată cu preluarea unității din Vrancea, Symmetrica adaugă și un nou produs în catalogul deținut în prezent, stâlpi pentru linii electrice aeriene(LEA).

Achiziția fabricii Somaco Holding va sprijini obiectivele de dezvoltare pe termen mediu și lung ale Symmetrica și va oferi o capacitate suplimentară de producție, transformând hub-ul din Doaga în cea mai mare fabrică a companiei.

“La începutul anului menționam că strategia noastră de extindere vizează inclusive sud-estul țării, una din zonele cu potențial ridicat care raportează creșteri importante de la an la an în ceea ce privește volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziția fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii și marchează o etapă important pentru Symmetrica în vederea consolidării poziției”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica (foto). Compania își va extinde prin această achiziție și aria de activitate, prin producția de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-și astfel portofoliul de soluții pentru proiectele de infrastructură electrică.

Investiții majore

Noua unitate de producție achiziționată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 mp și dispune de 3 hale de producție și anexe cu o suprafață de 15.000 mp. Odată cu preluarea acesteia, Symmetrica va păstra 30 dintre angajații companiei Somaco. Aceștia se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate.

Unitatea companiei din Doaga a fost inaugurată în 2018 și are în funcțiune trei linii de producție axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare și elemente de zidărie din beton.

Potrivit directorului executiv Symmetrica, până la finalul anului următor 10 milioane euro vor fi investiți în unitatea din Vrancea pentru modernizarea și retehnologizarea unității achiziționate și transformarea locației din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here