Home CSR Laborator online pentru elevi creat de BASF

Laborator online pentru elevi creat de BASF

296
0
SHARE

Lab-Free Chemistry, o platformă online gratuită, a fost recent lansată de BASF pentru elevii din România. Prin intermediul acesteia, tinerii vor putea învăța chimie realizând experimente sigure și distractive, chiar la ei acasă. După finalizarea cu succes a cursului, aceștia au șansa să obțină certificatul BASF Lab-Free Chemistry.

Experimente sigure

Platforma “Lab-free chemistry” este dezvoltată ca un curs interactiv, prin metoda gamification, destinat elevilor din ciclul gimnazial și liceenilor. Platforma constă în patru niveluri cu instrucțiuni pentru efectuarea de experimente sigure și distractive, urmate de un test pentru evaluarea cunoștințelor, iar din luna noiembrie aceasta este disponibilă şi în limba română.

Experimentele sunt sigure, ușor de urmărit, simplu de efectuat și prezentate într-un mod modern și prietenos pentru tineri, urmate de tranziții rapide care stimulează memoria elevilor. Interfața intuitivă a website-ului în care sunt prezentate experimentele este menită să compenseze farmecul realist al exercițiilor de laborator. După finalizarea cu succes a cursului, studenții au șansa să obțină certificatul BASF Lab-Free Chemistry.

Platforma educațională este optimizată atât pentru desktop, cât și pentru dispozitive mobile și poate fi accesată pe labfreechemistry.com .

Disponibilă în 11 limbi

„Credem că este o idee grozavă pentru a promova educația STEM – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, făcând-o mai accesibilă pentru elevi”, declară Andreas Lier, Managing Director BASF România și Bulgaria. “Poate cel mai important, promovăm ideea că educația și cunoștințele ar trebui să fie disponibile pentru oricine, motiv pentru care Lab-Free Chemistry nu doar că nu necesită un laborator, dar este și complet gratuit.”

Acest proiect face parte din programul de știință Chemgeneration al BASF, care a contribuit la formarea elevilor de liceu și gimnaziu prin prezentări interactive cu tematică STEM și prin experimente legate de conceptele de sustenabilitate și economie circulară.

La fel ca în anii precedenți, programul se desfășoară în urmatoarele țări: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Grecia, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, iar conținutul este prezentat în 11 limbi – atât limbi locale, cât și în limba engleză.

Modul interactiv de învățare este practicat de BASF din 2011 și s-a desfășurat în instituții de învățământ proeminente, precum institute și universități, dar în timpul pandemiei de Covid-19, programul a fost transferat în format digital.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here