Home Destinatii Paște pe pârtie!  Unde putem schia în mijloc de aprilie

Paște pe pârtie!  Unde putem schia în mijloc de aprilie

301
0
SHARE

Sezonul de schi pe Domeniul Schiabil Transalpina va depăşi graniţa sărbătorilor pascale din acest an, dar nu mult peste. Chiar dacă stratul de zăpadă este la un nivel optim pentru a menţine pârtia deschisă până spre începutul lunii mai, contextul economic actual îl face pe administratorul pârtiei să se gândească de două ori înainte de a promite un sezon deschis până în primăvară.

„Paştele ne prinde cu pârtia deschisă”

Adrian Iepure, directorul companiei care administrează Domeniul Schiabil Transalpina este ferm convins că nu vor fi probleme în menţinerea deschisă a pârtiilor cel puţin până după celebrarea Paştelui ortodox (16 aprilie). „Zăpada are un nivel optim. Se schiază fără probleme şi sunt convins că vom face Paştele pe pârtie. Dureros este faptul că, şi pentru noi şi pentru cei care vin constant să schieze pe domeniu, contextul economic actual nu permite prelungirea sezonului până spre luna mai.

Oamenii îşi prioritizează bugetul şi, în multe cazuri, reduc perioada de relaxare pe pârtie. În acelaşi timp, pentru noi cheltuielile de administrare sunt tot mai mari”, explică Adrian Iepure.

Ca dovadă că Transalpina Ski Resort rămâne o potenţială destinaţie pentru iubitorii de sporturi de iarnă până spre debutul primăverii, domeniul va găzdui în perioada 3-6 aprilie campionatul naţional al monitorilor de schi.

Domeniul are două şcoli de schi gata să inițieze amatori de orice vârstă, centru de închiriere echipament sportiv pentru sezonul de iarnă (inclusiv snowboard-uri), restaurante, ski bar, telegondolă.

Totuşi, pentru cei care nu îndrăgesc zăpada în mod deosebit, Transalpina Ski Resort îşi menţine porţile deschise şi în sezonul de vară, în perioada iulie-august fiecare weekend fiind dedicat amatorilor de trasee de creastă şi celor care iubesc mountain biking-ul şi coborârile pe pante dificile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here