Home Companii Certificare „fără gluten” pentru un brand deținut de Caroli Foods Group

Certificare „fără gluten” pentru un brand deținut de Caroli Foods Group

859
0
SHARE

Fabrica de produse ambalate din carne de la Pitești a Caroli Foods Group a obținut certificarea „fără gluten”, ca urmare a preocupării continue de a se adresa unor categorii variate de consumatori, ca cei cu boală celiacă sau sensibilitate non-celiacă la gluten, transmite compania, cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Celiace.

Astfel, primele produse care beneficiază de modificarea rețetei și de introducerea pe etichetă a numărului de licență “Gluten Free” – Fără gluten sunt oferite sub brandul Sissi – șuncă, jambon sau mușchi file, toate în format feliat și greutate fixă. Consumatorii le pot sesiza ușor la raft cu ajutorul simbolului oficial al spicului tăiat (The Crossed Grain Symbol) de pe fața ambalajului și a codului certificării fiecărui produs.

Recunoaștere națională

Certificarea a fost acordată de SGS România și Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), organizație care reprezintă pacienții cu boală celiacă la nivel național, acreditată de Asociația Societăților Europene de Celiachie (AOECS) și licențiată în România pentru marca înregistrată a Spicului Tăiat (The Crossed Grain Symbol).

Această certificare ne permite să continuăm să răspundem nevoilor dietetice speciale ale consumatorilor, precum si cele ale persoanelor afectate de boala celiacă sau de sensibilitate non-celiacă la gluten. Astfel, ne propunem să le ușurăm deciziile în privința produselor fabricate în România pe care le consumă și mai multă diversitate în ceea ce privește opțiunile de achiziții.

Brandul Sissi, creat din apreciere pentru categorii variate de consumatori, își propune să răspundă unor nevoi și preocupări contemporane. Astfel, pentru produsele Sissi a fost eliminat glutenul din lista de ingrediente, dar s-au păstrat gustul și textura consacrate.”, a declarat Roxana Manolescu (foto), CEO Caroli Foods Group.

“Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este bucuroasă că o nouă companie, Caroli Foods Group, s-a asociat eforturilor noastre de face o viață mai bună celor cu boală celiacă sau cu sensibilitate non-celiacă la gluten. Este foarte greu pentru acești pacienți să aleagă produsele sigure pentru ei, deoarece sunt puțini producători în România care își asumă conformarea la măsurile stricte de siguranță alimentară pe care le implică certificarea Crossed Grain. Brandul Sissi le oferă acum produse sigure fără gluten, produse care au vizibilă, pe fața ambalajului. sigla Crossed Grain, indicația unui produs sigur pentru celiaci.”, a declarat  Angela Monica Stănescu, președinte al Consiliului Director ARIG.

Partener “Happy Gluten Free Fest”

De altfel, brandul Sissi a participat ca partener, în data de 14 mai, la evenimentul “Happy Gluten Free Fest”, cel mai mare eveniment de comunitate dedicat persoanelor cu boală celiacă sau sensibilitate non-celiacă la gluten, din România, organizat de ARIG, unde și-a prezentat produsele cu marca înregistrată a Spicului Tăiat.

Numită și enteropatie glutenică, boala celiacă este o afecțiune sistemică (afectează întregul organism), cronică (pentru toată durata vieții), care se manifestă în principal la intestinul subțire și este generată de ingerarea glutenului, la persoanele predispuse genetic. Poate fi întâlnită atât la adulți, cât și la copii, fiind cea mai frecventă afecțiune indusă de alimente în cazul persoanelor adulte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here